Nyári bakancslista

nyári vintage napszemüveg

Bár már javában benne vagyunk a kánikulában, még júniusban szerettem volna összeírni az idei nyári bakancslistámat. Egyrészt, mert listákat készíteni mindig élvezetes elfoglaltság, másrészről pedig plusz motivációt ad, hogy ténylegesen tartsam is magam a terveimhez. 


Falfestmény

Kezdjük az egyik legnagyobb és legrégebb óta halogatott lakásprojekttel, mégpedig a falfestménnyel. Több, mint féléve tervezem, hogy feldobjam az étkező falát, ami tekintve, hogy egy ablak nélküli folyosón helyezkedik el két szoba között, nemcsak hogy, unalmas, de még árnyékos is. Bár a képek is felmerültek, mint opció, tekintve, hogy a szomszédos nappaliban már most is egy csodaszép galériafal virít, így végül egy kreatív falfestményre esett a választás. Az egész falat színes, absztrakt mintákkal fogom kitölteni, amik kissé átlógnak a szomszédos falakra is, hogy a tapétahatás helyett sokkal organikusabb érzetet keltsen. 


Lakáscsinosítás

Féléve költöztünk be az új lakásba és bár azóta minden szoba funkcionális állapotba került, a munka még közel sem ért véget. A dolgozó van a legpuritánabb állapotban, nincs más bútor vagy dekor két íróasztalon és egy bébipálmán kívül, de már itt is megvannak a tervek, hogy mivel fogjuk feldobni ezt a pici teret. Ezenfelül pedig rengeteg apró részlet maradt még vissza a lakás egészét tekintve; függönyök, képek, növények, egyéb dekorációs elemek, még az is lehet, hogy egy bárszekrényt is szerzünk a nappaliba. Majd hozom ide vagy Instagramra az elkészült projekteket.


Gardróbszelektálás

A harmadik és egyben utolsó lakással kapcsolatos pont a bakancslistámon a gardróbszekrény rendberakása. Első körben egy nagy szelektálást fogok tartani, mert tudom, hogy több olyan ruhám is van, amit régóta nem hordok és nem okoz örömet. Ezt követően következhet a szezonalitás kérdése. Szerencsére elég hely van ahhoz, hogy a téli ruháimat elpakoljam, így nem kell kerülgetnem a 30 fokos hőségben a kötött pulóvereket. Utolsó lépésként pedig a kiszelektált darabjaimnak fogok új otthont keresni Marketplacen, cserélős és ingyen elvihetős csoportokban, ami pedig nem kel el, az adományozásra kerül. 


Blog és egy új projekt

Néha nem árt a szokásainkra és a környezetünkre friss szemmel nézni, és ez a digitális terünkre is igaz. Van pár régóta halogatott dolog a bloggal kapcsolatosan, amit szeretnék egy kicsit rendbe rakni és felfrissíteni, ezekre pedig még idén nyáron szeretnék sort keríteni. Emellett azt tervezem, hogy ősszel belekezdek egy izgalmas projektbe és csak hogy megkönnyítsem a dolgomat, a következő hetekben erre is elkezdem a felkészülést. Erről egyelőre többet nem árulok el. ;)


Románia és Balaton

Azt hiszem, mindannyian nagyon vártuk már ezt a nyarat, hogy végre kimozdulhassunk és utazgathassunk egy kicsit. Eredetileg tavaly március végén terveztem Romániába utazni, ám a vírus közbe szólt, így most fog sor kerülni az elmaradt utazásra. 11 napot fogunk kint tölteni, az idő nagy részében pedig a fővárosban leszünk, de azt tervezzük, hogy a Duna-deltára és a tengerpartra is ellátogatunk pár napra. Ezen a külföldi nyaraláson kívül pedig biztos, hogy egy-két hétvégét a Balatonon is el fogunk tölteni, ahonnan persze nem maradhat el az igazi, hamisítatlan balatoni lángos sem. :) 


Könnyű nyári ételek 

Tavaly rengeteg szuper nyári receptet próbáltam ki, de idén kifejezetten az egyszerű, könnyű és gyorsan elkészíthető ételekre helyezem a hangsúlyt. Változatos és ízgazdag saláták, gyors pasták, egytálételek, kencék és smoothiek. És persze nem feledkezhetünk meg az olyan klasszikus ételekről sem, mint a görögdinnye és a főtt kukorica, amik nélkül nem nyár a nyár. Van egy dolog viszont, amivel szívesen kísérletezgetnék, ez pedig a fagylaltkészítés. Első lépésként valami igazán egyszerűvel szeretnék próbálkozni, úgyhogy már ki is szemeltem ezt a 3 hozzávalós banánfagyit a hétvégére. 

Testi, lelki egészség

Utolsó bakancslistapontnak egy elég tág kategóriát határoztam meg. Ide tartoznak az orvosi vizsgálatok, mint a fogorvos vagy a bőrgyógyász illetve a vitaminszedés, a több mozgás és sport. Azt már az éveleji terveim között is említettem, hogy idén szeretném kipróbálni a meditációt és a jógát. Előbbivel már tavasszal kísérletezgettem, de a kezdeti lelkesedésem sajnos elapadt, így nyáron a jógával fogok szerencsét próbálni. Általánosságban viszont úgy érzem, hogy jól állok a munka-pihenés egyensúllyal, ami elengedhetetlen mind a testi, mind pedig a lelki egészség érdekében is, úgyhogy igyekszem ezt megtartani nemcsak a nyár, de az egész év hátralevő részében. :)
Ha nem szeretnél lemaradni, kövess Facebookon
plusz tartalmakért pedig látogass el az Instagram oldalamra.

You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Alig várom, hogy lássam a lakásprojekt végeredményeit. A blogos tervedre is nagyon kivi vagyok ♥ Szóval muti majd mindent is ^^.

    VálaszTörlés