Nyári turis szerzemények | Haulternative


Az eredeti terveimhez képest kissé később kerül most fel tavaszi-nyári haulternative, cserébe ez egy jó alkalmat nyújt arra, hogy beszéljek egy kicsit a Second Hand Septemberről. A kezdeményezést a Brit Oxfam jótékonysági szervezet indította, a kihívás lényege pedig nem más, minthogy a résztvevők egy teljes hónapig csakis másodkézből vásárolhatnak ruhákat. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a fast fashion okozta súlyos környezeti károkra és az ott dolgozó emberek kizsákmányolására. Úgyhogy minannyiótokat arra buzdítok, hogy vegyetek részt a Second Hand Septemberben, legyetek tudatosak vásárláskor, olvassatok utána a témának, posztoljatok és beszéljetek róla barátokkal, ismerősekkel. És most, lássuk milyen kincsekre bukkantam másodkézből az elmúlt félév során.
Ezúttal is sikerült néhány remek ruhát kifognom. A kantáros nadrágokat nagyon szeretem, viszont elég nehéz megtalálni belőlük a tökéleteset, ami méretben, fazonban, színben és anyagban is megfelel, úgyhogy nagyon örültem, amikor ráleltem erre a rózsaszín darabra, ami ráadásul remekül illik a tigrises-virágos ingemhez is. A fekete virágos felső pedig némi költői túlzással, de abszolút szerelem volt első látásra. Nagyon jó a fazonja, gyönyörű a csipkerátét, a nyitott hátnak köszönhetően pedig a fekete szín ellenére is ideális viselet a nyári melegben.Ahogy az talán a mostani szerzeményekből is kiderül, a buggyos ujj egy visszatérő elem a gardróbomban. A tavaszi és nyári hónapok ellenére főleg hosszú ujjú felsőket találtam ebben a kategóriában és nehezen is választanék kedvencet közülük. Egyrészt ott van a rosegold beütésű, színváltós (!) cropped felső, a szögletes nyakkivágású aranyszínű hosszú ujjú, és a fehér fűzőjellegű body. Szerettem volna venni egyébként egy rendes fűzőt is, amit ruhák és blúzok felett tudnék viselni, ám nem jártam eddig szerencsével, úgyhogy ősszel is folytatódik a vadászat.Nadrágok téren kivételesen nagy szerencsém volt nyáron. Szinte soha nem találok tökéletesen passzoló nadrágokat idén nyáron viszont rögtön háromra is rábukkantam, így sikerült beszereznem egy farmershortot (ha hiszitek, ha nem, ez az alapdarab évek óta hiányzott a szekrényemből), egy világos, alul bővülő fazonú farmernadrágot és hosszú idő után végre a bikershortot is kihúzhattam a kívánságlistámról.

Az elmúlt másfél évnyi állandó home office arra késztetett, hogy alaposabban is szemügyre vegyem az otthoni ruháimat. Szeretek reggelente legalább alapszinten elkészülni, tehát minimum, hogy átveszem a pizsamát, de még jobb, ha olyan ruhába bújok, ami nemcsak hogy kényelmes, de szuperül is érzem magam benne. Itt jön a képbe ez a csodás diszkó hangulatú jumpsuit, amit bár a nyári kánikulában nem igazán volt alkalmam hordani, most ősszel jó párszor be fogok vetni. Ha nem szeretnél lemaradni, kövess Facebookon
plusz tartalmakért pedig látogass el az Instagram oldalamra.

You Might Also Like

8 megjegyzés

 1. Legjobban az 1, 3, 5, 7-es képen lévő cuccok tetszenek. A 3-as mondjuk kár, hogy rózsaszín, azért a színért nem vagyok oda.

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szépek :-) Igazi kincsek.

  VálaszTörlés
 3. Uhhm, ez egy nagyon jó kezdeményezés, nálam is van egy turis haul poszt, amit szeretnék a későbbiekben bővíteni. Én is legtöbbször ott vásárolok, nagyon ritka, hogy fast fashionra vetemedek. Cipő és fehérnemű az, amit mindenképpen ott szedek össze, dehát ez szerintem érthető ^^.

  Szerintem csatlakozni fogok a kezdeményezéshez :3
  A ruhák pedig valami elképesztőek. Én ilyenekre nem bukkantam még, vagyis nagyon ritka :D

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szépek és igazi kincsek szerintem. :)

  VálaszTörlés
 5. Ezek nagyon szép ruhák, egyébént én általában turkálóbol öltözködtem, vagy másodkézből mindig. mostanság vásároltam néhány újrabb ruhát de szerintem ez bele fér főleg úgy hogy nekem a ruha táram szinte tényleg csak turis vagy másodkézből szerzett ruhákból áll

  VálaszTörlés
 6. Nagyon szuper rucikat sikerült beszerezned! Én is szeretem a turit. Egyedi, és vagány cuccokat lehet beszerezni. Az a jumpsuit nagyon vagány.

  VálaszTörlés
 7. Wáó, bár nem vagyok turiba járó, ezek a ruhák, nagyon szuperek és nagyon szépek. Nagyon jókat sikerült beszerezni :)

  VálaszTörlés