Tavaszi lakásfrissítés képekkel és színekkel

 

nappali komód kreatív sarok művészi album és akril festmény

A tavasz mindig is a megújulásról szokott szólni és ez alól a lakás sem kivétel. Az a típusú ember vagyok, aki mindig talál valami újradekorálni valót az otthonában, egy évszakon belül pedig akár kétszer is képes vagyok újrarendezni a kandallópárkányt. Hogy némi új színt és változatosságot hozzak az otthonomba, a Poster Store-ral közös együttműködés keretében skandináv design ihlette poszterekkel és képkeretekkel dobtam fel három különböző helyiséget. A döntés nem ment olyan könnyedén, tekintve, hogy hatalmas a választék, a weboldalukon már közel 2000 különböző tematikájú és stílusú kép között lehet nézelődni. A kedvenc kategóriám kétségkívül az Illusztrációk & Absztrakt, ahonnan rögtön két fali képet is sikerült kiválasztanom a nagy tavaszi lakásfrissítéshez. Lássuk is a végeredményt!

nappali kreatív sarok dekorálás könyvekkel és képekkel

nappali dekorálás kreatív színes komód rózsaszín különleges állólámpa

Elsőként a nappaliban található komódot dobtam fel. Újabban egyre többet rajzolok és festek ebben a szobában, így gondoltam, miért ne helyezzük a hangsúlyt dekorálás terén is inspiráló, kreatív energiákra? Alkotásra való ösztönzésként egy kisebb válogatást állítottam össze a kedvenc képzőművészeti albumjaimból, mellé került néhány kézműves kerámia, képek tekintetében pedig játékos, élénk posztereket választottam. A Perfectly Imperfect poszter a kedvencem, csodaszépek a színei, a tigrises illusztráció pedig csak tovább erősíti a maximalista esztétikát, ami így izgalmas változatosságot hoz az egyébként szolid, pasztell színekben pompázó nappalinkban. 


dolgozósarok íróasztal elrendezés díszítés

íróasztal kreatív dekorálás részlet szoborfejes szobor cicis kaspó

A dolgozószobával még mindig sok a munka és bár a tervek készen állnak, a kivitelezés némi nehézségekbe ütközött. De bármennyire puritán és visszhangos is legyen egyelőre a szoba, ha mást nem is, de az íróasztalokat szerencsére még így is tudom dekorálni. Igyekeztem a lehető legtöbbet kihozni a rendelkezésre álló lehetőségekből, kezdve ott, hogy fiókok és könyvespolc hiányában monitorállványt vetettem be a füzetek tárolására, a másik oldalon pedig egy fiókos kis tárolóegységet helyeztem el, ami tökéletes egyéb apróságok (pl. washi tape, ragasztó) rendszerezésére. 

Erre a monitorállványra került fel néhány egyéb apró, számomra kedves dekoráció mellé a szoborfejes poszter is, ami színeiben és hangulatában is remekül passzol a dolgozószobához. Az összhang érdekében az íróasztal másik oldalára egy csokrot állítottam a kedvenc adományboltos vázámba, no meg persze azért is, hogy tovább fokozzuk a tavaszi hangulatot.  


panel wc fürdőszoba felújítás díszítés fali képpel polccal

Abban talán mindannyian egyetérthetünk, hogy a panel fürdőszobák nem éppen a szépségükről híresek. A lakás többi teréhez képest gyakran méltatlanul kerülnek a háttérbe, akárcsak egy mostohagyerek, aki nem kapja meg ugyanazt a szeretet és figyelmet, mint a csillogó-villogó nappali és hálószoba. És tény, megvannak a maga kihívásai: apró, zsúfolt és sötét. Ugyan mihez lehet vele kezdeni?

A fürdőszoba felújítása még távoli terv, ugyanakkor szerettem volna addig is egy kicsit feldobni a WC helyiséget. A Valencia narancs poszter szerencsére tökéletesen teljesítette a hozzá fűzött reményeket. Az élénk színek remekül feldobják a bordó csempés kis helyiséget, a korábbi egyhangú, unalmas térből pedig egy csapásra stílusos, tudatosan megtervezett fürdőszoba lett. A falipolc ráadásul nemcsak tárolás és helytakarékosság szempontjából hasznos, de segítségével egy műnövényt is be tudtam csempészni, ami szuper kiegészítés a fali kép mellé. 

zöld dolgozó bambusz íróasztal tavaszi szoborfejes fali képpel laptoppal


A végeredménnyel rendkívül elégedett vagyok. Az eredeti célomat, miszerint hozzak be új színeket azokba a terekbe, ahol eddig hiányzott, teljesítettnek érzem. Ebből a szempontból a leglátványosabb változást a fürdőszobában sikerült elérni, ami eddig a korábbi tulajdonosok által hagyott eredeti állapotában lézengett érintetlenül, most azonban 180 fokos fordulatot vett és végre olyan térré változott, amire már büszke lehetek.

Mindez persze nem jöhetett volna létre a kiváló minőségű poszterek és képkeretek  nélkül. Az pedig különösen jó hír a számomra, hogy a Poster Store termékei fenntartható módon kerülnek előállításra. A nyomtatásra használt papír FSC és PEFC minősítéssel bír a tudatos és társadalmilag előnyös erdőgazdálkodás biztosítása érdekében, ráadásul az általuk használt papír Nordic Swan Ecolabel tanúsítvánnyal is rendelkezik.


Ha megtetszettek a poszterek vagy szimplán csak szeretnéd feldobni az otthonod, akkor jó hírem van, a Poster Store ugyanis meglepetésként most 45%-os kedvezménykódot* biztosít a poszterekre, amit 2022. május 6 éjfélig tudtuk felhasználni:

CSESZE45Ha nem szeretnél lemaradni, kövess Facebookon
plusz tartalmakért pedig látogass el az Instagram oldalamra.


*A kedvezmény nem vonatkozik a Selection kategória posztereire és a képkeretekre illetve nem kombinálható más kedvezményekkel vagy akciókkal

You Might Also Like

0 megjegyzés