Őszi-téli turis szerzemények | Haulternative


oversized barna garbó

Mivel szerettétek a legutóbbi haulternative bejegyzést, gondoltam megosztom veletek az őszi-téli turis szerzeményeimet is, hátha inspirálni fog titeket arra, hogy legközelebb a fast fashion boltok helyett szerencsét próbáljatok az egyik használtruha-üzletben. :)

turis pink pulcsi

Rengeteget hordtam mindkét téli pulóveremet, olyan puhák és melegek, instant cozy hangulatot teremtenek, ami kifejezetten jól jön ebben a zord időben. Valahogy könnyebbnek tűnik bennünk kilépni a házból. De az otthonülős napjaimon is jókedvre derítenek, még a hétfőket is sokkal könnyebb ezekben a kényelmes pulcsikban kezdeni.

turis pöttyös ruha

fekete bohém felső

Arról már korábban is írtam, hogy a ruhatáram éppen átalakulóban van. Kicsit át kellett gondolnom, hogy milyen irányba szeretném elvinni a stílusomat, mert sok olyan régi darabom volt, amik már nem okoztak örömöt. Az is érdekes, hogy bizonyos ruhák mennyire elválaszthatatlanok egy bizonyos időszaktól az életemben. Volt ugyanis pár év, amikor ugyanazt a néhány felsőt és szoknyát viseltem télen-nyáron. Most pedig amikor újra felveszem őket, olyan, mintha újra a régi énem nézne vissza rám a tükörből. Mint egy rossz időutazás. Bizarr érzés és bár a legutóbbi ruhaszelektálásomkor még nem álltam készen rá lélekben, hogy megváljak tőlük, lehet, a következő rostálást már nem élik túl. 

aszimmetrikus felső

cropped bézs felső

Az elmúlt félévben leginkább a neutrális és a barnás árnyalatok vonzottak és úgy érzem, sikerült néhány igazán szép, egyszerű felsőt szereznem. Elsősorban olyan ruhadarabokat keresek, amik jó minőségűek és legyenek bármilyen egyszerűek is, szeretem ha van bennük valami különleges. Egy kis fodor, hímzés, puffos ujj, aszimmetrikus szabás – egy egészen szimpla kis részlet is fel tudja dobni.

őszi turis szerzemények

Bár a turiknak általában egy képzeletbeli kívánságlistával felszerelkezve indulok neki, a rajta szereplő daraboknak a megtalálása néha meglepően sok időt vesz igénybe. A mostani legnagyobb sikersztorim a tökéletes fekete kosztümnadrág megtalálása. Nagyjából két évbe telt ugyanis, amíg ráleltem arra a nadrágra, ami hosszban, derékban és anyagában is megfelelően passzol az elképzelésemhez. A turkálóban történő nadrágkeresés mindig egy igazi kihívást jelent, legalábbis a számomra. Újonnan is nehezen találtam igazán klassz nadrágokat, de turikban a korlátozott méretek miatt ennek a feladatnak a nehézségi foka ugrásszerűen megemelkedik. 

Viszont még mindig vannak régóta fennmaradt, kipipálásra váró elemei a kívánságlistámnak. Egy évvel ezelőtt az egyik kilós Hádában találtam egy igazán remek pasztellrózsaszín kordbársony overált, ami minden szempontból tökéletes volt, leszámítva, hogy egy mérettel kisebb volt az ideálisnál. Tovább kutattam és pár hónappal később megtaláltam ugyanazt a nadrágot, csakhogy ezúttal egy mérettel nagyobb volt a kelleténél. Most, hogy körbe lőttem a méreteket, remélem a következő alkalommal már rálelek a tökéletes darabra. Szerencsére kitartó tudok lenni ezekben a dolgokban, meg addig is vígaszként szolgál ez a bézs rövidnadrágos overál, amiért teljesen odavagyok. Ha nem szeretnél lemaradni, kövess Facebookon
plusz tartalmakért pedig látogass el az Instagram oldalamra.You Might Also Like

9 megjegyzés

 1. Csodás darabok, nagyon tetszenek *-* Úgy elmennék én is már turizni!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Remélem, minél hamarabb sikerül eljutnod és találsz majd pár szuper darabot ;)

   Törlés
 2. Hol szerezted ezeket a gyönyörű ruhákat? Megkérdezhetem hogy kb milyen méretet hordasz? Én xs-xxs határán vagyok, vidéki turiban anno lehetetlen volt bármit is szereznem, így hamar lemondtam róla. Viszont annyi embernél látok szebbnél szebb darabokat, hogy egyre nő a kedvem, hogy megpróbálkozzak én is átállni (+ már Budapesten élek).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hádában és Cream üzletekben szoktam a leggyakrabban vásárolni, de egyébként S/M ruhákat hordok :) Próbáld meg szerintem Pesten, a Blahán levő üzlet az egyik legnagyobb talán, hátha ott nagyobb eséllyel jársz sikerrel.

   Törlés
 3. Jaj de szuperek😍 én is a napokban tudtam beszerezni egy olyan nadrágot, amire már évek óta vadászok, szóval nagy a boldogság. 😄

  VálaszTörlés
 4. Nagyon rég voltam Hádában vagy Creamben. A ruha amúgy is az utolsó, amire költök, de télen próbálni is rühellek, főleg most maszkban... A megvett ruhákat vissza lehet vinni, ha próba nélkül venném meg és otthon rájönnék, hogy nem jó?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Használt ruhák esetében ez szerintem nem opció, legalábbis én még soha nem hallottam róla. Elvégre honnan tudhatják, hogy az adott darab tényleg az ő üzletükből van és nem csak egy leselejtezett darabot "váltasz be" az üzletbe? Legalábbis azt gondolnám, hogy ez lehet mögötte a logika.

   Törlés
  2. Akkor egyszer beiktatok egy ilyen programot :) Az a bajom csak, hogy képtelen vagyok meglátni a fantáziát egy-egy ruhadarabban, de majd viszek magammal valakit :)

   Törlés