Hogyan tervezzünk galériafalat

nappali galériafal inspiráció

Amikor a Poster Store megkeresett az együttműködés kapcsán, nagyon megörültem, mivel ez előre mozdította az egyik régóta dédelgetett lakásprojektet. A nappali galériafalát tervezve már korábban is böngésztem a weboldalukat, ahol rengeteg gyönyörű skandináv desing ihlette posztert és képkeretet találtam. A legszimpatikusabb a Poster Store webshopjában, hogy valóban széles választékot biztosítanak. A kínálatuk folyamatosan bővül, jelenleg pedig több, mint 1000 poszter közül lehet válogatni. A nappalink kissé bohém, kreatív hangulatához a grafikákat és rajzvázlatokat tartalmazó Illusztrációk & Absztrakt kategória tűnt a legjobb választásnak. Szerencsére nem voltam ötletek híján sem, az oldalon ugyanis több különböző stílusú képfal terv is található, ami igazán remek inspirációként szolgált. 

nappali galériafal ötletek
Fotók: ©Poster Store

A galériafal gondolata elsőre kissé ijesztőnek tűnt. Hol kellene egyáltalán kezdeni? Előbb a faliképek és a keretek legyenek meg vagy az elrendezést kellene eldönteni? Utóbbi esetében legyen szimmetrikus, szabályos kocka alakú, monokromatikus vagy kissé öntörvényűen válasszam a szabálytalan elrendezést?

Végül a szabálytalan elrendezés mellett tettem le a voksom, de itt is van pár szabály, amit nem árt észben tartani. Először is legyen egy domináns kép. Esetemben egy arany és bézs színű asztronómiai hangulatú poszter lett a nyertes, amiba rögtön beleszerettem és ami remekül megadta a galériafal alaphangulatát. Érdemes arra is odafigyelni, hogy ismétlődő, visszatérő színeket használj és, hogy hozzájuk harmonizáló képkereteket válassz. Emellett érdemes lehet játszani egy kicsit a fekvő és az álló tájolással is, hogy izgalmasabbá tegye az összképet. Ami pedig a galériafal elemeit illeti, kedved szerint variálhatod a festményeket, fekete-fehér fotókat, rajzokat, de a képek mellé egyéb fali dekorációkat is beilleszthetsz, például egy szokatlan formájú tükröt, órát, fonott kosarat vagy akár egy neon fénytáblát is. 

Ha nem teljesen idegenek a számodra a képszerkesztő programok, érdemes lehet a poszterek megrendelése előtt digitálisan is megtervezni a galériafalat. Készíts egy fotót a falfelületről, amin látszódik a környezete is, például a kanapé vagy a tv, hogy legyen viszonyítási alapod. A számítógépen aztán már nyugodtan tudsz kísérletezgetni és játszani a különböző képekkel, méretekkel és elrendezési módokkal. 

Rendben, megérkezett az összes poszter és keret, jöhet a következő lépés. Bár már digitálisan előre megalkottad az ideális galériát, mielőtt nekiállsz falat fúrni, még a földön tervezd meg a végleges elrendezést. Ha biztosra szeretnél menni és nem bánod rászánni az időt, jó ötlet lehet megmaradt kartont vagy régi csomagolópapírt körbevágni a keretekkel egyező méretben és washi tape ragasztószalaggal a falra rögzíteni. Jelöld be azt is a papíron, hogy hol van a keret akasztója, így könnyebben meg tudod határozni, hol kell majd fúrnod. 

bohém galériafal inspiráció

Bár nem kis munka volt a galériafal megtervezése és megvalósítása (főleg a beton fúrása miatt), de abszolút megérte a fáradságot, egyszerűen odavagyok a végeredményért. A korábban említett asztronómiai kép mellett a testvázás a másik nagy kedvencem, remekül passzolnak egymáshoz. A Matisse ihlette illusztráció is jól illik színeiben a nappali designjához, a vonalrajz pedig pont hogy az egyszerűsége miatt tetszett meg. 

A poszterek és a keretek is mind kiváló minőségűek, az pedig külön jó hír, hogy a Poster Store termékei fenntartható módon kerülnek előállításra. A nyomtatásra használt papír ugyanis FSC és PEFC minősítéssel rendelkezik a tudatos és társadalmilag előnyös erdőgazdálkodás biztosítása érdekében.

nappali kreatív galériafal

Meglepetésként 35%-os kedvezménykódot biztosít a Poster Store, amit egy hónapig tudtok felhasználni a weboldalon. 

Csesze35

35% kedvezmény a poszterekre 
(nem vonatkozik a Selection kategória posztereire és a képkeretekre). 
Nem kombinálható más kedvezményekkel vagy akciókkal. 
Érvényes: 2021. május 16 éjfélig.


Ha nem szeretnél lemaradni, kövess Facebookon
plusz tartalmakért pedig látogass el az Instagram oldalamra.You Might Also Like

0 megjegyzés