Kedvenc turis ruháim az elmúlt félévből | Haulternative

little black dress avagy a kis fekete ruha

Kicsivel több, mint félévvel ezelőtt osztottam meg a nyári turis szerzeményeimet, így időszerűnek tűnt összegyűjteni a legújabb kedvenc kincseket az elmúlt időszakból. Mint mindig, most sem az a célom, hogy vásárlásra buzdítsak, hiszen mindig is az lesz a legfenntarthatóbb, ha nem veszünk semmit sem és elsősorban azt használjuk, amink van. Inkább azt szeretném megmutatni, hogy ha már ruhavásárlásra adjuk a fejünket, akkor sem kell feltétlenül új fast fashion darabok után nyúlnunk, bátran vásároljunk használtan, mert igenis remek kincseket lehet kifogni.

Kezdjük rögtön legnagyobb sikerélményemmel. Megtippelni se merem, hogy hány éve keresem a tökéletes little black dresst, de végül ráleltem. Minden szempontból tökéletes; az anyaga, a szabása, a hossza, egyszóval minden és remélem, soha nem kell tőle megválnom.

piros bordázott garbós meleg téli pulcsi

fekete vintage bőrkabát kígyómintás nadrággal

A fekete bőrkabát ezzel szemben sokkal rövidebb ideje volt a kívánságlistámon, de gyakorlatilag pár hónap alatt megtaláltam pontosan azt, amit kerestem. Rendkívül jó állapotú vintage darab és különösen tetszik a laza, kicsit boyfriend blézerre emlékeztető fazonja. Biztos vagyok benne, hogy állandó darabja lesz a ruhatáramnak. 

love your home planet earth öko mintás hímzett póló

Nagyon örülök a Planet Earth pólónak is, hiszen azon felül, hogy gyönyörű a mintája, valami elképesztően puha és könnyű az anyaga. Talán nem is hiszitek el, de rémes állapotban találtam rá. Hatalmas élénk zöld és lila, festéknek tűnő foltok éktelenkedtek az alján, így egyáltalán nem voltam biztos benne, hogy ki fognak jönni. Mégis adtam neki egy esélyt, mert megérdemli. Úgy gondoltam, ha esetleg nem tudnám eltüntetni a foltokat, még mindig levághatom az alját, hogy croptopot csináljak belőle, a festékes részét pedig portörlő rongyként hasznosítanám újra. Szerencsémre nem jutottunk el idáig, két körben ugyan, de sikerült kiszedni a makacs foltokat. 

kreatív batikolt fehérített farmer nadrág

szürke kötött pulcsi könyvvel és aranynyaklánccal

A kényelem egyre fontosabb szemponttá válik a gardróbom összeállítása során: laza szabású puha pulcsik, kényelmes fazonok, jó minőségű anyagok. Ugyanakkor továbbra is nyitva tartom a szemem, hátha rábukkanok egy különleges darabra, mint például ez a farmernadrág. Nagy előnyük az ilyen típusú ruháknak, hogy sokszor különösebb megerőltetés nélkül is izgalmas szereléseket lehet összeállítani. 

Ezen a ponton diszkréten megemlíteném, hogy a bejegyzésben szereplő ruhadarabok közül többet is felvonultattam a legújabb YouTube videómban, ahol 22 különböző szerelést állítottam össze az idei évre. használt vintage barna műbőr kistáska

Végül hadd térjek ki néhány kevésbé népszerű kategóriára. 

Táskát sokszor nem könnyű használtan beszerezni, pláne nem turkálókból, hiszen a szállítás és tárolás során könnyen megsérülhetnek és megtörhetnek az egyébként hibátlan állapotú táskák is. Ebből a szempontból sokkal praktikusabb és könnyebb, ha a használt táskákat közvetlenül az előző gazdájuktól szerezzük be online piactereken keresztül vagy gardróbvásárokon. Néha azonban a turkálókból is ki lehet fogni néhány igazi kincset, lásd a fenti példát.

mickey egeres pasztell rózsaszín pizsamaszett és hercegnős vintage zöld hálóing

A másik kategória a pizsamáké. Régóta szerettem volna egy hosszú, hercegnős hálóinget, amit hétvégéken egészen délig hordhatok otthoni bruncholáshoz és hosszú olvasósmaratonokhoz és lám, végül ráleltem a tökéletes darabra. 

A Mickey egeres szett sem okozott kisebb örömöt. Mivel a kilós turkálókban a pizsamákat nagy ládákba dobják, szó szerint túrni kell a kincsekért. Ráadásul a szetteket sem szokták összepárosítani, ami külön kihívást jelent. Ezúttal viszont nemcsak kitartó voltam, hanem szerencsés is, alaposan áttúrtam mind a négy ládát és igen, végül megtaláltam a nadrághoz tartozó felsőt is! Az anyaga eszméletlenül kényelmes és puha, a mostani átmeneti, tavaszias időben pedig különösen jó érzés hordani.Ha nem szeretnél lemaradni, kövess Facebookon
plusz tartalmakért pedig látogass el az Instagram oldalamra.

You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Remek cuccokat találtál ♥ A bőrkabi és a ruci a kedvencem. :3 A videó is szuper lett.

    VálaszTörlés